Svátek má: Andrea

Regiony

Velikost textu:

Šumperská nemocnice zmodernizovala svůj pavilon F

Šumperská nemocnice zmodernizovala svůj pavilon F

Na komfortnější prostředí se mohou těšit pacienti Šumperské nemocnice, která zmodernizovala pavilon F, kde se nachází kožní oddělení, ošetřovatelský úsek a onkologie. Celá investice přišla na 2,6 miliónu korun.

Nový výtah v pavilonu F
1.září 2014 - 07:00

V pavilonu byl zprovozněn nový bezbariérový výtah, zrekonstruováno bylo sociální zázemí pro pacienty na kožním oddělení a také byl vybudován pokoj s integrovaným (propojeným) sociálním zázemím. Olomouckenovinky.cz o tom informovala Radka Miloševská ze skupiny AGEL, pod kterou spadá i Šumperské nemocnice.

Důvodem pořízení nového výtahu za 1,8 miliónu korun byla nefunkčnost starého, který byl v budově instalován před 50 lety a vykazoval stále větší poruchovost. „Nový výtah je pohodlnější, prostornější, bezpečnější, spolehlivější a odpovídá novým předpisům Evropské unie. Kabina výtahu je vybavena madlem a všechny ovladače jsou označeny Braillovým písmem pro zrakově hendikepované pacienty," říká správce nemocnice Martin Pelnář.

Výtah je druhým ve dvouposchoďovém pavilonu. „Tento moderní výtah pomůže a zpříjemní pobyt nejen všem pacientům, ale je velkou pomocí pro personál při přepravě pacientů, zdravotnických prostředků a materiálů,“ doplnil Pelnář.

Dvouměsíční výměna výtahu nového za starý spočívala v celkové demontáži technologie, strojovny, výtahové šachty, zvětšení profilu výtahové šachty a dodání zcela nového výtahu. „Na rozdíl od původního nový výtah s nerezovou kabinou zajíždí i do sklepních prostor, kde plánujeme přestěhovat příruční sklady z kožního a ošetřovatelského oddělení,“ sdělil Martin Pelnář.

Téměř současně v pavilonu probíhala rekonstrukce sociálního zázemí pro pacienty kožního oddělení. Součástí této rekonstrukce za 800 tisíc korun bylo vybudování pokoje s integrovaným sociálním zázemím.

Partnerství mezi Šumperkem a Bad Hersfeldem trvá 20 let

„Původní sociální zařízení, které bylo dílčím způsobem opraveno v roce 1995, si vyžádalo zásadní rekonstrukci včetně nových oken. Oproti původnímu stavu byly vybudovány dvě nové sociální zařízení pro imobilní pacienty – pro muže i ženy. Obklady a dlažby byly zvoleny barvy zelené a navazují svou barevností na již dříve rekonstruované pacientské koupelny kožního oddělení,“ uvedl správce nemocnice a dodal, že pokoj s integrovaným sociálním zázemím je vybudován z původně třílůžkového pokoje kožního oddělení.

(iza, foto: AGEL)


Nechcete zmeškat důležité zprávy? Přihlašte se k jejich odběru: